Plus-Plus.hu

Egy forma – végtelen lehetőség

Plus-Plus-okat becsatolni, kilövésre felkészülni… ünnepeljük együtt az építészek világnapját!

Ha építészekre gondolunk, elsőként valószínűleg pazar, impozáns építmények, futurisztikus épület-konglomerátumok jutnak eszünkbe. De ez nem minden, amit az építészek zsenialitásának köszönhetünk… mert ha két építész összedugja a fejét, még az is lehet, hogy valami egészen más, valami játékos születik belőle… mondjuk egy Plus-Plus. Október 6-án őket ünnepeljük, az építészeket, akik mérnökök és művészek is egyben, és akiknek többek között kedvenc építőjátékainkat is köszönhetjük.

Ha építészek nem lennének… bizony a Plus-Plus sem lenne. Viszont ahhoz, hogy teljesen beleszeressünk az építőjátékok nyújtotta lehetőségekbe, nem kell kifinomult matematikai és grafikai ismeretekkel rendelkeznünk – igazából még iskolásnak sem kell lennünk. A kis „++” alakú építőelemekből ugyanis már az öt évesek is egészen összetett alakzatokat hozhatnak létre a készletekhez tartozó képes útmutatók segítségével. És ha az építővonat egyszer elindul… nincs megállás! Minden készletben az útmutatóban szereplő forma elkészítésén túl további építőelemek is helyet kapnak. És akkor elérkezik az idő, hogy az útmutatót magunk mögött hagyva a saját képzeletünkre bízzuk magunkat, és továbbvigyük az elkezdett történetet. Készítsünk a repcsiknek leszállópályát, a sellőnkhöz egy kis halacskát, vagy akár a szuperhősünknek egy új köpenyt… csak rajtunk áll, hogy hová alakítjuk a történetet.

A Plus-Plus alkotói szabadságot ad, de fogja a kezünket az út során. Az építési folyamatot lépésről lépésre bemutató képek útmutatást nyújtanak, és segítenek az elindulásban, de ha engedjük, a kreativitásunk lehet az igazi irányító erő. Ünnepeljük ma együtt a világ építészeit, és építsünk mi is kedvünkre a Plus-Plus készleteivel!