Plus-Plus.hu

Egy forma – végtelen lehetőség

Rólunk

Egy forma – végtelen lehetőség

2022 őszére végre elérkezett a pillanat, hogy kijelenthessük: megérkeztünk Magyarországra! Hogy kik vagyunk mi? A nevünk Plus: Plus-Plus. Minden vagyunk, ami az egyszerű és nagyszerű lehet: a készleteinkben két összeillesztett „+”-jelhez hasonló építőelemek lapulnak, amelyek egyedi formájuknak köszönhetően végtelenszer egymáshoz illeszthetők. De az illesztés helye és módja mindig meghatározó tényező: ezekkel a lépésekkel ugyanis mindig más ismétlődő elemek hozhatók létre: egyre csak újabb és újabb formák kelnek életre, amelyekből az Építő képzelete birodalmának bármely részletét megalkothatja. Egy saját valóságot hozhat létre, amelyben felélednek a dinók, új küldetést kapnak a szuperhősök, a szivárványos kastélyokat pedig szárnyas paripák lengik körül.

Életutunk

A ’80-as években járunk, Dánia utcáin. Lehetett napsütés vagy zuhogó eső – mindez eltörpül amellett, ami akkor történt. Csak az számít, hogy ekkor két építész összedugta a fejét, és létrejöttünk… MI. Célunk azóta sem változott: a végtelen szórakozás mellett folyamatosan életben tartani és új életet adni annak a szikrának, amely a gyermekek és gyermeklelkű felnőttek szemében öröklánggal ég: az alkotás örömének.

Teremtőink hivatása azonban rólunk is visszatükröződik: aki velünk alkot, azt soha nem múló kreativitással jutalmazzuk meg, és megnyitjuk előtte azt az ajtót, amellyel más szemmel tekinthet a világra. Hagyjuk, hogy Építőink síkban vagy térben gondolkodjanak: belőlünk csodás képek és kirakóshoz hasonló alakzatok készülhetnek. De teret adunk, hogy az alkotó elrugaszkodjon a szokványos mintáktól, segítjük abban, hogy értelmet adjon a formák térbeli elhelyezkedésének, és engedjük, hogy képzelete új világokba kalauzolja: egy olyan világba, ahol a sellők és a robotok, a szögletes repcsik és a rendőrhelikopterek kéz a kézben, szárny szárny mellett léteznek.

Világunkat először csupán a skandináv tanintézmények számára tettük elérhetővé: a pedagógusok csakhamar felfedezték mindazt a lehetőséget, amelyet építőelemeink magukban tartogatnak, így az óvodák és iskolák polcain csakhamar ott sorakoztak a Plus-Plus készletek, amelyek segítségével a pedagógusok a gyerekek kreativitását, taktilis érzékelését, kézügyességét és térlátását igyekeztek fejleszteni. Mivel az építőelemeink kialakítása igencsak egyszerű, a gyerekek igencsak hamar ráéreztek a titok nyitjára, és a végeredmény mellett az alkotás örömének is egyenlő hangsúlyt fektettek.

Az elmúlt 40 év számos színfoltot hagyott pályánkon: arculatváltáson mentünk keresztül, majd kapuinkat az óvodákon és iskolákon túl is megnyitottuk, így a kíváncsi gyerekeken túl a szülők és kreatív, alkotni vágyó felnőttek is belekóstolhattak a Plus-Plus-építésbe. Aztán meg világkörüli útra indultunk: mára már több mint 40 országban jártunk, és ahova egyszer betettük a lábunkat, ott mindig kedves kezekre találtunk. 2020 óta pedig építőelemeink és készleteink szélenergiával működő gyárban készülnek, ahol műanyaghulladék termelése nélkül állítják elő az újdonságok mellett a régi kedvenceket.

Mindenkivel megtaláljuk a közös hangot

Legyen szó kicsikről vagy nagyokról, mi mindenkivel egy Plus-Plus-on pendülünk. Az építőelemeinkből összerakható szerkezetek és figurák az egyszerű, néhány alkotóelemből álló építményektől az egészen részletgazdag, méretben is terjedelmesebb alkotásokig terjednek. És bár a készletek mind-mind saját képes útmutatóval érkeznek, teljes erőnk akkor aktiválódik igazán, ha Építőink a segédletet figyelmen kívül hagyva, saját fantáziájukra hagyatkozva kezdenek alkotni. És ahogy az építőelemek egymáshoz illesztése nyomán a formák lassan értelmet és egyéniséget nyernek, úgy bontakozik ki az alkotó is, és bővülnek önbizalommal, alkotási vággyal és bátorsággal.